Taalonderwijs

“Leren en inspireren”

Lavendi Taal & Tekst verzorgt Engelse les en cursussen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Wanneer je jong bent, leer je gemakkelijker een vreemde taal dan op latere leeftijd. En wanneer het leren leuk is, gaat het nog gemakkelijker. Daarom stelt Lavendi Taal & Tekst plezier in de lessen centraal, om zo kinderen enthousiast te maken en hun kennis en zelfvertrouwen te vergroten.

Lavendi Taal & Tekst taalonderwijs cursus Engels kinderen English is fun Engelse les basisschool basisonderwijs

English is fun!

Onder de naam ‘English is fun!’ verzorgt Lavendi Taal & Tekst interactieve, eigentijdse lessen Engels voor het basisonderwijs. Met behulp van o.a. liedjes, filmpjes, bewegings- en denkspelletjes leren de kinderen stapsgewijs de basisbeginselen van de Engelse taal. We besteden daarbij aandacht aan spreken, luisteren en vanaf groep 5 ook schrijven. De lessen, opgebouwd met verschillende alledaagse thema’s, zijn afwisselend en bieden veel ruimte voor interactie. Plezier in leren staat voorop. Binnen de veilige omgeving van de eigen klas leren de kinderen letterlijk hun taalgrenzen te verleggen. Zo groeit het zelfvertrouwen van de leerlingen met iedere les en daarmee ook hun kennis van het Engels.

In de klas of op locatieEngelse les basisschool cursus Engels kinderen English is fun Lavendi Taal & Tekst docent schoolklas

De leerlingen kunnen de Engelse les met de hele klas of in kleinere niveaugroepjes volgen. Aangezien Lavendi Taal & Tekst werkt met een zelfontwikkelde lesmethode, is het mogelijk om specifieke wensen van de eigen leerkracht (bijvoorbeeld thema’s) in de lessen te verwerken.

Voor kinderen die op hun basisschool (nog) geen Engels krijgen, organiseert Lavendi Taal & Tekst ook taalcursussen op locatie.

English is fun! wordt aangeboden op scholen of op locatie in de volgende (deel)gemeenten: Zuidplas (Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle), Capelle aan den IJssel en Rotterdam Prins Alexander.

De docent

De cursussen English is fun! worden gegeven door Sylvie van der Waal, docent bij Lavendi Taal & Tekst. Sylvie is afgestudeerd in de Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden en geeft sinds 2014 Engelse les aan basisschoolkinderen. Tevens is zij een aantal jaren werkzaam geweest als huiswerkdocent Engels in het afstandsonderwijs. Meer weten over de docent? Kijk dan hier.


Zoekt u een leuke cursus Engels voor uw kind? Vraag hier naar de mogelijkheden en kosten, of maak een afspraak om uw wensen te bespreken.