De docent

Docent Engelse les Lavendi Taal & Tekst taalonderwijs cursus Engels kinderen basisschoolSylvie van der Waal (Rotterdam, 1976) is docent, tekstredacteur en vertaler bij Lavendi Taal & Tekst.

“Een vreemde taal aanleren is zoveel makkelijker wanneer je jong bent! Wat mij betreft kunnen basisscholen niet vroeg genoeg beginnen met het (speels) onderwijzen van de Engelse taal. Het is tenslotte een wereldtaal die ook in Nederland zeer aanwezig is in het bedrijfsleven en in vele opleidingen. Hoe leuker de eerste kennismaking met een nieuwe taal, hoe makkelijker het is om hem te leren. Die eerste kennismaking wil ik kinderen heel graag bieden met mijn zelf samengestelde cursussen English is fun!

Het geven van taalonderwijs aan kinderen geeft mij veel voldoening. Het is mooi om te zien dat je de kinderen door een juiste aanpak en wat inlevingsvermogen meer zelfvertrouwen kunt geven en hen gaandeweg beter ‘leert leren’. Zelf heb ik altijd veel plezier gehad in de taalvakken, vooral Engels, en ik hoop dit over te brengen op mijn eigen leerlingen. Ik wil hen inspireren, enthousiast maken en vooral heel veel leren. Wanneer kinderen mij na de les spontaan komen vertellen dat ze het leuk hebben gevonden, zie ik dat als het fijnste compliment dat ik in mijn werk als docent kan krijgen.”

terug